Fortsätt till innehållet

Sirapslimpa

Ett mjukt och saftigt sirapsbröd som är enkelt att baka och perfekt som frukost eller mellis. Missa inte att testa Filip Poons specialmacka: att doppa eller bred på lite av en valfri fruktyoghurt på limpskivan för extra god smak.

Sirapslimpa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till servering

  • 1 dl Valio laktosfri yoghurt sommarbär
  • 1 dl jordgubbar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken, salt, ljus sirap, smör och rågsikt. Blanda väl. Tillsätt sedan vetemjöl, lite i taget och blanda ihop till en smidig och elastisk deg. Knåda degen i 10-15 min i en köksassistent eller för hand. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.Forma degen till en limpa. Lägg den i en inoljad eller smörad limpform, ca 2 liters form. Strö över lite vetemjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50-60 minuter eller tills innertemperatur är 97°c. Ta upp dem ur formen för att svalna.Pensla överdelen av limpan med sirap blandat med vatten för en glansig yta.

Till servering

  1. Skiva upp limpan och bred på valfri laktosfri yoghurt och toppa med jordgubbar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.