
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
2 h 25 min
Totalt
2 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 25 g jäst
-
3½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 tsk salt
- 1 dl ljus sirap
-
50 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 4½ dl rågsikt
- 4½ dl vetemjöl
- 1 msk ljus sirap
- 2 msk vatten
Till servering
- 1 dl Valio laktosfri yoghurt sommarbär
- 1 dl jordgubbar
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken, salt, ljus sirap, smör och rågsikt. Blanda väl. Tillsätt sedan vetemjöl, lite i taget och blanda ihop till en smidig och elastisk deg. Knåda degen i 10-15 min i en köksassistent eller för hand. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.Forma degen till en limpa. Lägg den i en inoljad eller smörad limpform, ca 2 liters form. Strö över lite vetemjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30-40 minuter.Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50-60 minuter eller tills innertemperatur är 97°c. Ta upp dem ur formen för att svalna.Pensla överdelen av limpan med sirap blandat med vatten för en glansig yta.
Till servering
- Skiva upp limpan och bred på valfri laktosfri yoghurt och toppa med jordgubbar.
Till recepten
Dela recept