Fortsätt till innehållet

Skagenröra

En klassisk skagenröra med räkor, uppfunnen av Tore Wretman, blir en riktigt god liten förrätt på ett smörstekt bröd eller i en krustad. Med färdigskalade räkor blir den snabbt färdig.

Skagenröra

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g färska räkor, skalade
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 dl dill
  • ½  citron, finrivet skal från
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Torka räkorna torra med ett hushållspapper. Hacka räkorna grovt om de är stora.
  2. Blanda räkorna med övriga ingredienserna till rora. Smaka av med lite salt och peppar.
  3. Servera räkröran på rostat bröd.
  4. Tips: Du kan påskynda upptiningsprocessen genom att placera räkorna i ett durkslag och inte rinna kallt vatten över dem.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.