Fortsätt till innehållet
Skinkpaj med paprika

Skinkpaj med paprika

Den här enkla skinkpajen är ett säkert kort för en middagsbjudning eller på buffébordet. Pajen smakar lika bra varm som kall och serveras gärna med en fräsch sallad.

Skinkpaj med paprika

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pajdeg

  • 100 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 150 g skinka
  • röd paprika
  • lök, gul eller röd
  • 1 burk
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 150 g ost, riven
  • ägg
  • 1 dl persilja, hackad
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Knåda samman smör och mjöl till en deg. Tillsätt kallt vatten och salt och blanda till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 26 cm Ø). Nagga botten försiktigt med en gaffel. Ställ kallt.
  2. Tärna skinkan och paprikan. Skala och finhacka. Lägg grönsakerna och skinkan på pajdegsbotten. Blanda övriga ingredienser, krydda med salt och peppar och häll över.
  3. Grädda i 175°C i ca 35 minuter tills pajen har fin färg.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.