Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
35 min
Totalt
1 h 5 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajdeg
-
100 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk vatten
- 1 krm salt
Fyllning
- 150 g skinka
- 1 röd paprika
- 1 lök, gul eller röd
-
1 burk
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 150 g ost, riven
- 3 ägg
- 1 dl persilja, hackad
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Knåda samman smör och mjöl till en deg. Tillsätt kallt vatten och salt och blanda till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 26 cm Ø). Nagga botten försiktigt med en gaffel. Ställ kallt.
- Tärna skinkan och paprikan. Skala och finhacka. Lägg grönsakerna och skinkan på pajdegsbotten. Blanda övriga ingredienser, krydda med salt och peppar och häll över.
- Grädda i 175°C i ca 35 minuter tills pajen har fin färg.
Till recepten
Dela recept