Fortsätt till innehållet
Skogsbärspaj med lättvispad kardemummafluff

Skogsbärspaj med lättvispad kardemummafluff

Riktigt god och lättlagad vegansk paj med skogsbär och kardemummagrädde är gott till tre-fikat. Ja det är gott till fyra-fikat och till efterrätt också. Fyllningen är gjord på frysta bär vilket är bra för då kan den lagas året runt.

Skogsbärspaj med lättvispad kardemummafluff

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning

  • 500 g hallon, blåbär och björnbär, frysta
  • 1 msk majsstärkelse
  • ½ dl strösocker

Topping

  • 2 dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g margarin

Kardemummafluff

  • 2½ dl oddlygood® Easy Whipping
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser till toppingen i en skål. Smält margarinet, häll över och blanda till en smet.
  3. Blanda bär, socker och majsstärkelse och lägg i en pajform. Lägg toppingen över.
  4. Grädda pajen i ca 20-25 minuter tills den fått fin färg.
  5. Vispa under tiden ihop havregrädde med kardemumma och vaniljsocker till ett mjukt fluff.
  6. Servera pajen varm med generöst med kardemummafluff.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.