Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
20 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderChokladtårta
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 tsk bikarbonat
- 1 ägg
-
½ dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Körsbärsmousse
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg körsbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av körsbär. God som den är tillsammans med…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Till servering
- 1 dl körsbärssylt
- 0 kg ätbara blommor
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret. Tillsätt smör, ägg och mjölk under ständig vispning. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (ca 20–30 cm Ø).
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Tårtan får hellre vara fuktig än genomgräddad. Låt svalna ordentligt.
- Vispa kvarg och grädde i en bunke.
- Varva tårtbotten i bitar, sylt och gräddblandningen i burkar eller serveringsskålar.
- Garnera med tårtsmulor och blommor.
Till recepten
Dela recept