Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderHamburgerdressing
- 75 g pickles
- ½ dl majonnäs, vegansk
- 2 msk oddlygood® Dream Fraiche
- 2 tsk chilisås
- 0 kg salt
- 0 kg svartpeppar
Vegoburgare
- ½ rödlök
- 1 tomat
- 1 avokado
- 6 dl krispsallad
- 500 g veganfärs, formbar
- 4 surdegsfrallor alt hamburgerbröd
- 4 Valio Oddlygood® Veggie slices cheddar flavoured
- ½ msk olja, till stekning
Dela recept
Instruktioner
Hamburgerdressing
- Finhacka pickles och blanda med resten av ingredienserna till dressingen. Salta och peppra.
Vegoburgare
- Sala och skiva rödlöken och tomaten tunt. Halvera, kärna ur och skiva avokadon. Skölj salladsbladen.
- Värm en stor stekpanna till högsta temperatur. Rulla färsen till 4 bollar. Häll lite olja i pannan och lägg ner färsbollarna. Lägg dem inte för tätt utan det bör vara ordentligt med utrymme mellan dem.
- Tryck till burgarna med ett smashjärn, en stor stekspade eller ex vis botten av en kastrull så att hamburgarna blir drygt 1 centimeter tjocka.
- Salta och peppra och låt steka några minuter på varje sida tills de har en rejält brynt och frasig yta.
- Lägg på osten och låt den smälta. Lägg ett lock eller en skål över hamburgarna och lite vatten för att Veggie slicen ska smälta ordentligt. Vill du ha extra krämighet går det bra att använda två skivor Veggie.
- Dela bröden. och rosta eller grilla dem.
- Montera ihop hamburgaren och ät direkt.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.