Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKakbotten
- 125 g digestivekex
-
75 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Chokladmousse
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 200 g blockchoklad
- 1 msk kaffe, starkt
-
2 dl
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
Topping
- 230 g marshmallow fluff
Dela recept
Instruktioner
- Mixa kexen i en matberedare eller mixer. Smält smöret och rör ner i de mixade kexen.
- Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Blanda cream cheese med kaffet och vispa ner chokladen.
- Vispa grädden fast och vänd ner i blandningen.
- Fördela de krossade kexen i sex små skålar eller glasburkar.
- Lägg på chokladmoussen med en sked eller en sprits med bred pip.
- Toppa med ett lager med marshmallow fluff.
- Använd en gasbrännare för att bränna en ljusbrun yta på fluffet.
- Tips!Marshmallow fluff finns att köpa i utvalda butiker och återfinns på bakhyllan eller på hyllan för amerikanska produkter. Du kan även göra eget marshmallow fluff!
Till recepten
Dela recept