Fortsätt till innehållet
Smörgåstårta med lax

Smörgåstårta med lax

En krämig smörgåstårta med lax blir perfekt till buffébordet och sommarens alla festligheter! Tårtan blir bara godare om den får stå någon dag innan servering, men dekorera den samma dag som festen.

Smörgåstårta med lax

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 12  formbröd, skivor

Fyllning

  • 400 g varmrökt lax
  • 2 paket
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 msk kapris
  • 2 tsk citronsaft
  • 1½ dl dill, hackad
  • 0 kg svart eller vitpeppar

Garnering


Instruktioner

  1. Blanda lax, crème fraiche, kapris, citronsaft och dill i en bunke. Krydda med peppar.
  2. Vispa grädden fast och blanda med färskost.
  3. Lägg 3 bröd bredvid varandra och bred på en tredjedel av laxfyllningen, fortsätt så tills alla tre lager är monterade med bröd och laxfyllning
  4. Täck tårtan med gräddblandningen.
  5. Garnera med rom, sparris, ärtskott, citron och rädisor innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.