Fortsätt till innehållet
Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

En underbart knackig smulpaj med jordgubbar och rabarber. Pajen går snabbt att svänga ihop och uppskattas av både stora och små. Särskilt god blir den med en klick vaniljsås till.

Smulpaj med rabarber

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Fyllning

  • 625 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • ½ dl strösocker
  • 2 paket
    Valio Laktosfri kvarg vanilj
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
    Valio laktosfri kvarg vanilj 7% 200 g

Smulpaj

Serveras med


Instruktioner

  1. Skiva rabarbern. Halvera stora jordgubbar.
  2. Lägg i en ugnsform. Strö socker ovanpå.
  3. Klicka ut kvargen i formen.
  4. Nyp ihop smör, havregryn och socker till en smulig blandning. Strö blandningen över.
  5. Grädda i ugnen i 225 ° i ca 20 minuter eller tills ytan fått fin färg.
  6. Servera ljummen med vaniljsås eller glass.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.