Fortsätt till innehållet
Snabblagad linsbolognese

Snabblagad linsbolognese

Chiliflakes ger en liten extra kick till den här helt vegetariska pastarätten som blir klar på nolltid med färdig tomatsås och linser på burk. Servera gärna riven parmesanost och en sallad till.

Snabblagad linsbolognese

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • morötter
  • vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 380 g
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
    Middagsmagi grytbas pomodoro italian är en färsk grytbas gjord på en bas av tomat &…
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
  • 1 dl vatten
  • 3 dl röda linser, kokta (1 förpackning á ca 380 g)
  • ½ tsk chiliflakes
  • 400 g spagetti
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs morötterna och vitlöken i olja i en stor stekpanna.
  2. Tillsätt grytbasen. Skölj ur burken med vattenet och häll i stekpannan så att all grytbas kommer med. Häll av vätskan från linserna om du använder linser på burk och tillsätt tillsammans med chilin. Låt bolognesen sjuda några minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i saltat vatten.
  4. Servera pastan med såsen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.