Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl jordgubbar, färska
-
2 dl
Valio Vanilj™ yoghurt originalVår mest populära yoghurtvariant! En älskad krämig och god vaniljyoghurt som innehåller bakteriekulturerna Acidophilus och…
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg jordgubbLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
- 2½ dl sylt t ex jordgubb och rabarber
Dela recept
Instruktioner
- Vispa grädden fast.
- Mosa jordgubbarna. Häll av vätska om de är väldigt blöta. Blanda med grädden.
- Rör ner yoghurt och kvarg.
- Varva glassmassan med sylt i en form som rymmer ca 1 liter.
- Täck med plastfolie och frys över natten eller minst 4 timmar.
- Låt glassen tina i rumstemperatur i ca 20 minuter innan servering.
- Tips! Lägg upp glassen i kulor med en glasskopa i våffelstrutar och servera.
Till recepten
Dela recept