Fortsätt till innehållet
Yoghurtglass med jordgubb

Yoghurtglass med jordgubb

En somrig och god yoghurtglass med smak av jordgubb.Har du en sylt med både jordgubb och rabarber blir det väldigt gott men bara den ena funkar också fint. Servera gärna glassen i strutar.

Yoghurtglass med jordgubb

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Instruktioner

  1. Vispa grädden fast.
  2. Mosa jordgubbarna. Häll av vätska om de är väldigt blöta. Blanda med grädden.
  3. Rör ner yoghurt och kvarg.
  4. Varva glassmassan med sylt i en form som rymmer ca 1 liter.
  5. Täck med plastfolie och frys över natten eller minst 4 timmar.
  6. Låt glassen tina i rumstemperatur i ca 20 minuter innan servering.
  7. Tips! Lägg upp glassen i kulor med en glasskopa i våffelstrutar och servera.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.