Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
20 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
6 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 150 g laktosfri vit choklad
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
Till formen
-
20 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ dl ströbröd
Topping
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 500 g jordgubbar
Dela recept
Instruktioner
Kladdkaka
- Värm ugnen till 175 C.
- Lägg smöret i en kastrull och bryn tills det är ljusbrunt och doftar nötigt.
- Ta av kastrullen från värmen och låt smöret svalna ca 5 minuter. Hacka chokladen och vänd ner.
- Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner chokladsmöret i äggblandningen och vispa till en jämn smet. Sikta eller vispa ned mjölet.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm Ø).
- Grädda kakan ca 20 minuter tills den stannat. Låt svalna.
Topping
- Vispa grädden lätt.
- Tärna 200 g jordgubbar fint och blanda ner i grädden.
- Dela resten av jordgubbarna.
- Toppa kakan med jordgubbsgrädden och jordgubbarna.
Till recepten
Dela recept