Fortsätt till innehållet

Sommarkladdkaka

En supergod och lite annorlunda kladdkaka på brynt smör och vit choklad. Sommartid toppar vi den så klart med säsongens jordgubbar. Perfekt till sommarens alla kalas!

Sommarkladdkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 150 g laktosfri vit choklad
  • ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl

Till formen

  • 20 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ½ dl ströbröd

Topping


Instruktioner

Kladdkaka

  1. Värm ugnen till 175 C.
  2. Lägg smöret i en kastrull och bryn tills det är ljusbrunt och doftar nötigt.
  3. Ta av kastrullen från värmen och låt smöret svalna ca 5 minuter. Hacka chokladen och vänd ner.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner chokladsmöret i äggblandningen och vispa till en jämn smet. Sikta eller vispa ned mjölet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm Ø).
  6. Grädda kakan ca 20 minuter tills den stannat. Låt svalna.

Topping

  1. Vispa grädden lätt.
  2. Tärna 200 g jordgubbar fint och blanda ner i grädden.
  3. Dela resten av jordgubbarna.
  4. Toppa kakan med jordgubbsgrädden och jordgubbarna.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.