Fortsätt till innehållet

Sommarpaj

En somrig dessert fylld med hallon- och blåbärskvarg som toppas med mandelspån och färska bär.

Sommarpaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Dekoration

  • 0 kg färska bär

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37 °C. Smula och lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, kardemumma och salt. Tillsätt hälften av ägget i smeten och spara resten för smörjning. Tillsätt mjölet i smeten gradvis. Knåda tills degen börjar dra sig bort från skålens sidor. Tillsätt rumsvarmt smör mot slutet av knådningen. Täck över och låt jäsa tills det fördubblats, cirka 30 minuter.
  2. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag till en rund skiva. Forma tjockare kanter till smeten med händerna. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla kanten med resten av ägget och strö kanten med mandelspån.
  3. Bred ut kvargen i insidan av kanterna. Grädda i 200 °C i ca 20 minuter.
  4. Dekorera den avsvalnade pajen med färska bär.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.