Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h 30 min
Totalt
2 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 25 g jäst
- 1 dl strösocker
- 2 tsk kardemumma
- ½ tsk salt
- 1 ägg
- 7 dl vetemjöl
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 msk mandelspån
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg hallon & blåbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av hallon och blåbär. God som den är…
Dekoration
- 0 kg färska bär
Dela recept
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 °C. Smula och lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, kardemumma och salt. Tillsätt hälften av ägget i smeten och spara resten för smörjning. Tillsätt mjölet i smeten gradvis. Knåda tills degen börjar dra sig bort från skålens sidor. Tillsätt rumsvarmt smör mot slutet av knådningen. Täck över och låt jäsa tills det fördubblats, cirka 30 minuter.
- Kavla ut degen på lätt mjölat underlag till en rund skiva. Forma tjockare kanter till smeten med händerna. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Pensla kanten med resten av ägget och strö kanten med mandelspån.
- Bred ut kvargen i insidan av kanterna. Grädda i 200 °C i ca 20 minuter.
- Dekorera den avsvalnade pajen med färska bär.
Till recepten
Dela recept