Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
25 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn180°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbotten
-
1¼ dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl strösocker
- 2 äggulor
- 1½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
-
0 kg
Valio Laktosfri lättmjölkdryckI Valio laktosfri lättmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar - och…
Maräng
- 2 äggvitor
- 1½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mandelspån
Fyllning
- 5 dl jordgubbar
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
2 dl
Valio Laktosfri kvarg jordgubbLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
- 0 kg strösocker
- 0 kg mynta, färsk
Dela recept
Instruktioner
Tårtbotten
- Vispa smör och socker mjukt. Tillsätt äggulorna under vispning.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i blandningen. Varva med att tillsätta mjölken.
- Bred ut smeten till en rektangel (25 x 30 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 180°C i 10 minuter.
Maräng
- Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt socker i omgångar. Vispa tills äggvitan sitter fast i bunken då bunken vänds upp och ner.
- Ta ut tårtan från ugnen och bred på marängen med en sked. Strö över mandelflingorna.
- Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter eller tills ytan är gyllenbrun. Låt svalna.
Fyllning och garnering
- Skiva jordgubbarna men spara några till garnering. Vispa grädde, kvarg och socker luftigt.
- Skär bottnen i två lika stora delar. Lyft över den ena delen till ett serveringsfat.
- Bred ut grädd- och kvargblandningen och lägg på jordgubbarna. Lägg den andra bottnen ovanpå.
- Dekorera med jordgubbar och mynta.
Till recepten
Dela recept