Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
4 h
Totalt
4 h 40 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKakbotten
- 175 g havrekakor, t ex Digestive
- 100 g mörk choklad
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Fyllning
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
200 g
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 1 dl strösocker
- 1 msk vaniljextrakt
- 1 citron, finrivet skal och saft
Dela recept
Instruktioner
- Smula havrekakorna fint och hacka chokladen i små bitar.
- Smält smöret och låt svalna något innan du blandar det med smulorna och chokladbitarna.
- Täck en form med löstagbar botten med bakplåtspapper (ca 24 cm Ø).
- Fyll formen med smuldeg i botten samt några centimeter upp på kanterna.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål och vispa i ca 5 minuter med elvisp.
- Fördela fyllningen jämnt ovanpå smuldegen.
- Täck kakan med folie och placera i kylen i ca 4 timmar tills fyllningen har stelnat.
- Servera med bär.
Till recepten
Dela recept