Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h 50 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbotten
- 4 ägg
- 1½ dl strösocker
- 1½ dl vetemjöl
- 2 msk potatismjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljextrakt
Fyllning och topping
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1½ l jordgubbar
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg jordgubbLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
- 1 tsk vaniljsocker
Dekoration
- 500 g jordgubbar och/eller hallon
- 0 kg mynta, färsk eller citronmeliss
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smöra och mjöla en form med löstagbar kant (ca 24 cm i Ø).
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och sikta ner i äggblandningen. Blanda till en jämn smet.
- Grädda ca 30 minuter tills kakan är genomgräddad. Låt svalna helt.
- Skär upp kakan i 3 st delar.
- Vispa vispgrädden fluffig. Dela jordgubbarna till fyllningen i mindre bitar.
- Blanda hälften av grädden med jordgubbskvargen, vaniljsocker och jordgubbsbitarna.
- Varva tårtbottnarna med fyllning. Avsluta genom att bre på resten av grädden runt om och ovanpå tårtan. Dekorera med jordgubbar och/eller hallon.
Till recepten
Dela recept