Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
10 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPannkakor
- 3 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
-
6 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3 ägg
- 1 msk strösocker
- 1 krm salt
-
2 msk
Valio Laktosfri smör, till stekningSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Fyllning och dekoration
- 1 l färska jordgubbar
-
4 l
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 msk strösocker
- 1 dl jordgubbssylt
Dela recept
Instruktioner
- Mixa havregrynen i en mixer till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser till pannkakorna utom smöret och mixa till en jämn smet. Låt vila i 10-15 minuter.
- Mixa upp smeten igen precis innan du ska börja grädda så att smeten blir jämn och fluffig.
- Värm smör i en pannkakspanna och stek pannkakorna (ca Ø 20 cm). Du behöver 6-8 pannkakor till tårtan.
- Låt pannkakorna svalna.
Fyllning och dekoration
- Rensa och skiva jordgubbarna. Lämna några hela för dekoration.
- Vispa grädden och sockret fluffigt.
- Varva jordgubbar, sylt och grädde på pannkakorna och lägg ihop till en tårta. Om du vill kan du ta inspiration från vår receptbild.
- Garnera med grädde och jordgubbar.
Till recepten
Dela recept