Fortsätt till innehållet

Sparrispasta

Citron- och sparrispasta behöver bara smält smör till såsen och nymalen svartpeppar som smaksättare. Rätten toppas med en god och läcker riven ost. Sommarmat när den är som bäst!

Sparrispasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 320 g pasta
  • 250 g färsk grön sparris
  • citronskal från 1 citron
  • ½  citronsaft
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl kokande vatten från pastan
  • 150 g riven ost
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 0 kg hackad gräslök

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spar ca 1 dl kokande vatten till såsen.
  2. Skär bort eller skala nedre delen av sparrisstjälken en och skär sedan sparrisen på längden. Tillsätt smör och sparris i pannan. Låt värmas upp, vänd då och då.
  3. Smaka av med rivet skal och saft av en citron.
  4. Lägg i det sparade pastakokvattnet och den avrunna pastan. Blanda runt så smakerna fördelas jämnt i pastan.
  5. Avsluta med riven ost, krossad svartpeppar och gräslök. Njut!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.