Fortsätt till innehållet

Spenatmuffins

Dessa spenatmuffins är saftiga och goda och får en härlig sälta av salladsosten. Perfekta att göra till Halloween för ett effektfullt fikabord!

Spenatmuffins

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g spenat
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 180 g salladsost
  • 2 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk havrekli
  • 2 tsk bakpulver
  • 14  muffinsformar

Topping

  • 0 kg pumpafrön

Instruktioner

  1. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag. Smält smör, låt svalna.
  2. Mät upp bladspenat, smält smör, salladsost, mjölk och ägg i en mixer eller matberedare. Blanda till en slät smet.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  4. Blanda samman spenat- och mjölblandningen till en smidig smet.
  5. Förbered en muffinsplåt eller placera ut silikon- eller muffinsformar på en bakplåt.
  6. Häll smeten i formarna. Strö pumpafrön ovanpå.
  7. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen i 16 - 17 min eller tills muffinsarna är genomgräddade.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.