Fortsätt till innehållet

Spenatsoppa

Traditionell spenatsoppa är en snabb och god vardagsmåltid. Serveras med ett halverat ägg.

Spenatsoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 l
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 1 påse fryst spenat
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt

Topping

  • ägg, kokade

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet, blanda väl. Låt det koka en stund.
  2. Tillsätt mjölken i en tunn remsa, rör hela tiden. Värm under tiden till kokning.
  3. Tillsätt spenat. Låt det koka sakta i några minuter, rör om då och då.
  4. Smaka av. Koka inte efter att ha tillsatt salt.
  5. Lägg de delade, kokta äggen på toppen av soppan.
  6. Servera spenatsoppa med rågbröd.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.