Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
4
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 300 g jordgubbar
- 2½ msk strösocker
- 1 tårtbotten, 3-delad
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 l färska bär efter smak
- 1 knippe citronmeliss
Vaniljkräm
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ dl strösocker
- 2 äggulor
- 1 msk vaniljsocker
Dela recept
Instruktioner
- Lägg alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull och låt sjuda försiktigt under ständig vispning. Ta av kastrullen när krämen tjocknar, den ska inte koka. Låt krämen svalna helt.
- Mosa jordgubbarna och häll i sockret, blanda ordentligt. Bred ut hälften av jordgubbsmoset på en av bottnarna och cirka hälften av vaniljkrämen ovanpå.
- Lägg på en till botten och bred ut resten av jordgubbarna och vaniljkrämen.
- Lägg på den sista botten på toppen.
- Vispa grädden och bred ut lite av den runt kanten och toppen av tårtan. Lägg resten i en spritspåse och spritsa grädden på tårtan.
- Garnera med färska bär och mynta eller efter smak.
Till recepten
Dela recept