Fortsätt till innehållet
Stroganoff på köttfärs

Stroganoff på köttfärs

Smakrik och lättlagad köttstroganoff gjord på färs. Stroganoffen får extra smak av dijonsenap och inlagd gurka. Servera med t ex ris eller potatismos.

Stroganoff på köttfärs

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul lök
  • vitlöksklyfta
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • saltgurka
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg bladpersilja

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med smör, ca 5 minuter.
  2. Lägg i färsen och bryn så att den får lite färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt tomatpuré, senap och vetemjöl. Häll på vattnet och blanda väl.
  4. Låt såsen puttra på medelvärme, under lock, i cirka 10 minuter. Hacka gurkan och rör ner tillsammans med hälften crème fraichen. Låt koka ihop någon minut.
  5. Garnera med hackad persilja och servera med resten av crème fraichen och ris eller potatismos.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.