
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 200 g svamp, t ex champinjoner eller kantareller
- 2 schalottenlökar
-
1 dl
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 tsk timjan, färsk
- 3 dl carnaroli- eller arborioris
- 10 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 msk citronjuice
Vid servering
-
0 kg
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 0 kg parmesanost, finriven
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Rensa och skiva svampen. Värm den på låg värme i en tjockbottnad gryta eller stekpanna tills överskottsvätskan har avdunstat.
- Skala och finhacka löken. Tillsätt 3 msk smör, löken och timjan till grytan och höj värmen. Stek tills löken har mjuknat och svampen fått lite färg. Lyft upp svamp- och lökblandningen och lägg åt sidan.
- Tillsätt 3 msk smör och ris i grytan. Fräs riset tills det är glansigt under omrörning. Koka upp vattnet och buljongtärningen i en kastrull.
- Tillsätt buljongen en slev i taget under omrörning. Tillsätt mer vätska allt eftersom vätskan kokar ni.
- Rör om då och då och låt det koka upp under lock på låg värme tills riset är al dente, ca 18 minuter. Det ska finnas en kärna som ger visst tuggmotstånd.
- Rör ned svamp- och lökblandningen i risotton. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
- Servera med crème fraîche och riven parmesan.
Till recepten
Dela recept