Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
1 h 20 min
Totalt
1 h 50 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 3½ dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- ½ dl svart kakao
- ½ tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
-
120 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 ägg
Vaniljsmörkräm
-
50 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2½ dl florsocker
- 1 tsk vaniljpulver
Dela recept
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser med smör i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa snabbt ihop till en deg. Rulla degen till rullar och låt vila i kylskåp ca en timma.
- Värm ugnen till 175°C.
- Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper med ca 5 cm mellanrum. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Om du vill kan du stämpla kakorna med kakstämpel medan de är varma för att få ett tydligt mönster. Låt svalna helt.
- Vispa smöret ljust och luftigt med florsocker och vaniljsocker. Vispa till en jämn kräm. Spritsa eller bred smörkrämen på hälften av kakorna och lägg på resterande kakor.
Till recepten
Dela recept