Fortsätt till innehållet
Svartvinbärstarteletter

Svartvinbärstarteletter

Ett bakverk där du kan variera smaken med olika bärpureér. Du gör puré genom att mixa och passera bären i en sil. Vätskan som blir är purén.

Svartvinbärstarteletter

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 120 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • ägg

Svartvinbärspannacotta

  • gelatinblad
  • 125 g svartvinbärspuré
  • 1¼ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ¾ dl strösocker
  • ½ msk citron (pressad)
  • ½ krm salt

Italiensk maräng

  • äggvita
  • ½ dl vatten
  • 2¼ dl strösocker

Instruktioner

Pajskal

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Mixa ihop smör, florsocker och vetemjöl i en matberedare till ett smul. Tillsätt ägget och mixa tills det går ihop till en fin deg. Plasta in och låt vila i kyl ca 30 minuter.
  3. Kavla ut och klä formarna med degen, nagga i bottnen. Frys formarna i frysen i ca 15 minuter. Grädda sedan i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt pajskalen svalna helt.

Pannacotta

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 10 minuter.
  2. Koka upp puré, grädde, socker och citronsaft. Krama ur gelatinbladen, låt dem smälta i blandningen och rör om. Tillsätt salt. Låt svalna lite.
  3. Fyll formarna med pannacottan och låt stelna i kyl, minst 4 timmar.

Maräng

  1. Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tillhörande en assistent till ett lätt skum.
  2. Koka vatten och socker i en kastrull till 121–123 grader. Vispa äggvitorna till ett tjockare skum när det är några grader kvar. Häll sedan sockerlagen i en tunn stråle i äggviteskummet medan du vispar på medelhög till hög hastighet. Vispa till en glansig, fast och sval maräng. Använd marängen direkt (annars stelnar den, du kan vispa på lägsta effekt tills du är klar att sprisa). Bränn ev av med gasbrännare för fin effekt om du har en.
  3. Garnera med oxalis ellera annat blad. Det går bra att förvara tarteletterna med marängen på i kylen någon dag. De kan även frysas med marängen på.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.