Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
336 h
Totalt
336 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 rödkål
- 4 tsk joddfritt salt
Dela recept
Instruktioner
- Riv rödkålen grovt på ett rivjärn.
- Blanda med salt i en bunke. Knåda i 5 minuter. Låt vila i ca 15 minuter så att saltet drar ur vätska. Knåda lite till.
- Lägg allt i en rengjord glasburk med lock och gummipackning. Packa så hårt du kan och se till att all kål är täckt av vätska.
- Låt kålen stå i 10 dagar i rumstemperatur. Det kan ev läcka ut lite saltlake så låt gärna burken står på en tallrik.
- Ställ in burken i kylen efter 10 dagar och låt mogna ytterligare några dagar i kyla.
- Den syrad rödkål håller ca 2 månader om syrningen har gått bra.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.