Fortsätt till innehållet
Tacopanna med kyckling och sweet chilisås

Tacopanna med kyckling och sweet chilisås

En riktigt smarrig gryta med lite söthet smak av chili, apelsinjuice och kryddor. Servera den gärna med ris och en svalkande sallad med yoghurtsås.

Tacopanna med kyckling och sweet chilisås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g kycklingfilé, strimlad
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • gul lök, finhackad
  • 1½ msk färsk ingefära, finriven
  • röd paprika, strimlad
  • ½ paket
    Valio Middagsmagi ostcrème taco
    Middagsmagi ostcrème taco har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
    Valio Middagsmagi ostcrème taco
  • 2 dl
    Valio Laktosfri matgrädde
    Valio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio Laktosfri matgrädde 10% 5 dl
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1½ dl apelsinjuice
  • 0 kg olja eller smör till stekning
  • 0 kg salt
  • 0 kg majsstärkelse t ex Maizena
  • 1 kruka färsk koriander

Instruktioner

  1. Bryn kycklingen i en stekpanna med fett tills den får lite färg.
  2. Tillsätt vitlöken, löken, ingefäran och paprikan och stek ca 5-10 minuter tills grönsakerna mjuknat. Salta.
  3. Tillsätt matlagningsgrädde, sweet chilisås och ostcrème. Koka upp.
  4. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt apelsinjuicen.
  5. Red eventuellt med 1 msk maizena om såsen blir för tunn.
  6. Toppa med färsk koriander. Servera med ris.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.