Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
4 h
Totalt
5 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Erfarna bröd
- Ugn175°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbotten
-
100 g
Valio smör normalsaltat, rumstempereratVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 150 g mandelmassa, riven
- 2 ägg, rumstempererade
- 2 msk kakao
Fyllning
-
2½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 200 g mörk choklad, ca 60%
- 200 g vit choklad
-
2 paket
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
Dekoration
- 2 dl chokladsås
- 0 kg chokladägg och valfritt godis
Dela recept
Instruktioner
- Vispa smör och mandelmassa till ett lätt, fluffigt skum. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Sikta ner kakaopulvret och blanda till en slät smet.
- Häll smeten i en smord springform (ca Ø 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175° i ca 20 minuter. Låt svalna.
- Vispa grädden fast. Smält blockchokladen och den vita chokladen i separata skålar i mikron eller i ett vattenbad, rör om då och då, var noga med att det inte bränns vid.
- Mixa ned ett paket färskost i varje chokladskål med en stavmixer eller elvisp. Vänd till sist ner den vispade grädden, hälften i varje skål. Bred först på den mörka choklad fyllningen på tårtan, jämna till ytan. Lägg på den vita chokladfyllningen och jämna till ytan. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen, gärna till nästa dag.
- Ta ut kakan från formen, använd en het kniv (värm den i varmt vatten) eller en liten spatel till hjälp.
- Lägg chokladsåsen i en spritspåse och fördela över tårtan så att det rinner över kanterna.
- Dekorera tårtan med chokladägg och chokladgodis.
Till recepten
Dela recept