Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
30 min
Totalt
1 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 ägg
- ¾ dl potatismjöl
- ¾ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ msk röd karamellfärg, några droppar
- 1½ dl strösocker
Fyllning
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg jordgubbLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl jordgubbssylt
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Vispa ägg och socker vitt med en elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten.
- Lägg undan ca ½ dl av smeten och färga den med röd med karamellfärg och lägg i en spritspåse. Bred ut resten av smeten på en bakplåtspappersklädd bakplåt. Spritsa ut ränder ovanpå. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och grädda i ca 7 min tills kakan är torr men inte har fått någon färg.
- Vänd tårtan upp och ned och ta bort bakplåtspappret. Låt svalna.
- Vispa grädde, kvarg och socker lätt.
- Bred jordgubbssylten på tårtbotten och därefter gräddblandningen.
- Rulla ihop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.
- Dekorera tårtan med t ex vispad grädde, jordgubbar, ätbara blommar och/eller macaroner.
Till recepten
Dela recept