Fortsätt till innehållet

Tigerrulltårta

En somrig rulltårta med jordgubbssmak som pryds med vackra röda ränder.

Tigerrulltårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg
  • ¾ dl potatismjöl
  • ¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ msk röd karamellfärg, några droppar
  • 1½ dl strösocker

Fyllning


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ägg och socker vitt med en elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten.
  3. Lägg undan ca ½ dl av smeten och färga den med röd med karamellfärg och lägg i en spritspåse. Bred ut resten av smeten på en bakplåtspappersklädd bakplåt. Spritsa ut ränder ovanpå. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och grädda i ca 7 min tills kakan är torr men inte har fått någon färg.
  4. Vänd tårtan upp och ned och ta bort bakplåtspappret. Låt svalna.
  5. Vispa grädde, kvarg och socker lätt.
  6. Bred jordgubbssylten på tårtbotten och därefter gräddblandningen.
  7. Rulla ihop till en rulle med hjälp av bakplåtspappret.
  8. Dekorera tårtan med t ex vispad grädde, jordgubbar, ätbara blommar och/eller macaroner.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.