Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
4 h
Totalt
5 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 500 g vitt bröd, t ex formbröd eller landgångsbröd
- ½ dl citronjuice
- ½ dl vatten
- 0 kg salt
Fyllning
- 3 lagerblad
- 300 g räkor, skalade
- 1 rödlök
- 1 kruka färsk dill
-
3 paket
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
-
2 paket
Valio Laktosfri cream cheese naturellValio laktosfri cream cheese är en naturell och krämig färskost som är god som pålägg…
- 1 msk citronjuice
- 0 kg salt
- 0 kg svartpeppar
Dekoration
- 0 kg regnbågsrom, räkor och kräftstjärtar
- 0 kg rädisor, skott, dill, rödlök och ätbara blommor
Dela recept
Instruktioner
- Skär bort kanterna på brödet.
- Blanda citronjuice, vatten och salt och fukta bröden jämnt. Lägg brödbitarna skurna i passande bitar i en rund form (ca 23 cm Ø) klädd med bakplåtspapper.
- Finhacka de tinade och avrunna räkorna. Skala rödlök och finhacka den samt dillen.
- Vispa 2 dl crème fraîche i en skål tills det är fluffigt, blanda i 1 ½ paket färskost. Tillsätt räkor, rödlök, dill och svartpeppar, blanda.
- Koka upp citronsaften och smält in det avrunna lagerbladet. Häll blandningen i fyllningen, blanda väl.
- Lägg hälften av fyllningen på botten, lägg på ett lager bröd. Gör ytterligare ett lager. Låt stelna i kylen, täckt, minst 4 timmar eller över natten.
- Vispa resterande crème fraiche fast och blanda med färskosten som är kvar. Bred över tårtan.
- Garnera med löjrom, räkor, dill, groddar och blommor.
Till recepten
Dela recept