Fortsätt till innehållet
Toast Skagen smörgåstårta

Toast Skagen smörgåstårta

Den vackrast smörgåstårtan gör du i en rund form, kanske blir det också den godast då den har lånat sina smaker från den klassiska Toast Skagen. Garnera tårtan med skaldjur, örter och grönt efter säsong.

Toast Skagen smörgåstårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g vitt bröd, t ex formbröd eller landgångsbröd
  • ½ dl citronjuice
  • ½ dl vatten
  • 0 kg salt

Fyllning

Dekoration

  • 0 kg regnbågsrom, räkor och kräftstjärtar
  • 0 kg rädisor, skott, dill, rödlök och ätbara blommor

Instruktioner

  1. Skär bort kanterna på brödet.
  2. Blanda citronjuice, vatten och salt och fukta bröden jämnt. Lägg brödbitarna skurna i passande bitar i en rund form (ca 23 cm Ø) klädd med bakplåtspapper.
  3. Finhacka de tinade och avrunna räkorna. Skala rödlök och finhacka den samt dillen.
  4. Vispa 2 dl crème fraîche i en skål tills det är fluffigt, blanda i 1 ½ paket färskost. Tillsätt räkor, rödlök, dill och svartpeppar, blanda.
  5. Koka upp citronsaften och smält in det avrunna lagerbladet. Häll blandningen i fyllningen, blanda väl.
  6. Lägg hälften av fyllningen på botten, lägg på ett lager bröd. Gör ytterligare ett lager. Låt stelna i kylen, täckt, minst 4 timmar eller över natten.
  7. Vispa resterande crème fraiche fast och blanda med färskosten som är kvar. Bred över tårtan.
  8. Garnera med löjrom, räkor, dill, groddar och blommor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.