Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
30 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 ägg
- 3 dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Tosca glasyr
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 150 g mandelspån
- 2 dl socker
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk mjöl
Dela recept
Instruktioner
- Vispa rumsvarma ägg och socker till ett tjockt skum.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt de torra ingredienserna, grädden och det smälta smöret, rör lätt om.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12 min.
- Förbered tosca glasyren: Blanda alla ingredienser i en kastrull.
- Koka upp, rör om då och då.
- Bred ut glasyren på den halvgräddade kakbotten. Grädda i ca 14 min, dvs tills ytan får fin färg.
- Låt svalna och skär toscakakan i bitar. Servera med kaffe.
Till recepten
Dela recept