Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 ägg
- 1½ dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
-
200 g
Valio Laktosfri kvarg körsbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av körsbär. God som den är tillsammans med…
- 200 g körsbär, färska eller frysta
Toscaglasyr
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 dl mandelspån
- 1 dl strösocker
-
½ dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 msk vetemjöl
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Klä en ca 20 cm lång brödform med bakplåtspapper eller smöra och bröa den.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Vänd försiktigt ned kvarg och smält smör under omrörning. Tillsätt körsbären i smeten och rör om.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
- Koka upp ingredienserna till toscaglasyren i en kastrull under omrörning. Låt koka sakta tills blandningen tjocknar något ca 5 minuter.
- Bred ut glasyren på kakbotten. Höj värmen till 200°C och grädda ytterligare i ca 10 minuter tills ytan är vackert ljusbrun.
Till recepten
Dela recept