Fortsätt till innehållet

Toscapaj

En riktigt saftig och god mazarinpaj med knäckigt toscatäcke. Välj dina favoritnötter i toscan. Vi använde pekannötter, cashewnötter och pistagenötter.

Toscapaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 125 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl florsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • ägg
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 225 g mandelmassa
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ägg
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm salt

Tosca

  • 75 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 100 g valfria naturella nötter
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 krm salt

Instruktioner

Pajskal

  1. Värm ugnen till 175 °C . Mixa ihop smör, florsocker och vetemjöl i en matberedare till ett smul. Tillsätt ägget och mixa till slät deg. Platta till, plasta in och låt vila i kyl ca 30 minuter.
  2. Kavla ut och klä en pajform ca 20-24 cm i diameter med degen. Frys pajskalet i ca 15 minuter.

Fyllning

  1. Riv mandelmassa i en bunke, tillsätt smör. Blanda till en jämn massa. Tillsätt ägg, socker, vaniljsocker, mjöl och salt. Blanda.
  2. Fyll pajskalet med fyllningen och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter, fyllningen skall ha stannat lite innan du klickar på toscasmeten.

Tosca

  1. Hacka nötterna grovt. Blanda smör, grädde, socker, sirap och salt i en kastrull, sjud ca 10 minuter.
  2. När fyllningen i pajen är lite gyllene och har stannat kan du ta ut kakan och klicka på toscan. Grädda ca 15 minuter till eller tills toscan fått färg. Har du grillgaller i din ugn kan du använda det på medelvärme för att få färg och knäckighet på toscan. Ta ut och låt svalna innan du skär i toscakakan.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.