Fortsätt till innehållet
Ugnsbakad cheesecake med apelsin och pepparkaka

Ugnsbakad cheesecake med apelsin och pepparkaka

En kryddig pepparkaksbotten och en fräsch apelsinfyllning är nycklarna till en lyckad julig cheesecake. Grädda gärna cheesecaken i en dag i förväg, då blir konsistensen och smaken på kakan som bäst vid servering.

Ugnsbakad cheesecake med apelsin och pepparkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

Fyllning

  • 200 g färskost
  • 1½ dl strösocker
  • ägg
  • 1 msk apelsinskal, finrivet
  • 2 msk apelsinjuice, färskpressad

Garnering

  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 msk vaniljsocker
  • pepparkakor
  • 3 msk strössel

Instruktioner

  1. Smält smöret.
  2. Nyp ihop bakplåtspapper mellan botten och kanten på en springform (ca 23 cm ø).
  3. Krossa pepparkakorna fint i en matberedare eller i en mortel och blanda i det smälta smöret. Tryck ut smulorna på botten och sidorna av formen.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Vispa samman ingredienserna till fyllningen till en slät kräm. Häll fyllningen över kakbottnen.
  6. Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills kakan precis har stannat och bara är lite mjuk i mitten. Låt svalna, först i rumstemperatur och därefter i kylen tills den är helt kall.
  7. Vispa grädde och socker och bred på kakan. Garnera med strössel och/eller pepparkakssmulor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.