Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
5 h 40 min
Totalt
6 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
-
75 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 175 g pepparkakor
Fyllning
- 200 g färskost
- 1½ dl strösocker
- 3 ägg
- 1 msk apelsinskal, finrivet
- 2 msk apelsinjuice, färskpressad
Garnering
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 msk vaniljsocker
- 6 pepparkakor
- 3 msk strössel
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret.
- Nyp ihop bakplåtspapper mellan botten och kanten på en springform (ca 23 cm ø).
- Krossa pepparkakorna fint i en matberedare eller i en mortel och blanda i det smälta smöret. Tryck ut smulorna på botten och sidorna av formen.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa samman ingredienserna till fyllningen till en slät kräm. Häll fyllningen över kakbottnen.
- Tillaga i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, tills kakan precis har stannat och bara är lite mjuk i mitten. Låt svalna, först i rumstemperatur och därefter i kylen tills den är helt kall.
- Vispa grädde och socker och bred på kakan. Garnera med strössel och/eller pepparkakssmulor.
Till recepten
Dela recept