Fortsätt till innehållet
Ugnsbakad fiskfilé med tomat- och räksås

Ugnsbakad fiskfilé med tomat- och räksås

Lättlagad fiskrätt med mustig tomat- och räksås. Välj själv om du vill laga rätten med torsk, lax eller kolja. Potatis, kokt eller mos, blir gott till.

Ugnsbakad fiskfilé med tomat- och räksås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 180 g räkor, MSC-certifierade
  • 380 g
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
    Middagsmagi grytbas pomodoro italian är en färsk grytbas gjord på en bas av tomat &…
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
  • 600 g fiskfiléer utan skinn t ex torsk, lax, kolja
  • ¼ tsk salt
  • ½ tsk citronpeppar

Till servering

  • ½ dl dill
  • 0 kg citronklyftor
  • 0 kg potatis eller potatismos

Instruktioner

  1. Tina räkorna, låt rinna av i ett durkslag.
  2. Krydda fiskfiléerna med salt och citronpeppar och lägg dem i en ugnsform. Tillaga i nedre/mittersta delen av ugnen i 175°C i ca 20 minuter tills fisken är genomstekt.
  3. Värm såsen försiktigt i en kastrull med räkorna. Häll såsen över fisken.
  4. Toppa med dill och servera med citronklyftor samt t.ex. kokt potatis eller potatismos.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.