
Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
3.83
stjärnor av fem
6 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 röd paprika
- 1 purjolök
- 600 g kycklingfilé
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
- 1 dl mango chutney
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ tsk spiskummin
- 2 tsk sriracha eller annan start chilisås (kan utesluta
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Strimla paprikan och skiva purjolöken tunt.
- Bryn kycklingfiléerna i smör i en panna. Salta och peppra och lägg dem i en ugnsfast form.
- Sänk värmen i stekpannan och fräs paprika och purjolök i smör så att de mjuknar.
- Lägg i mango-chutney, vispgrädde, spiskummin och sriracha (kan uteslutas) i stekpannan och hetta upp.
- Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ in i ugnen. Stek ca 20 minuter eller tills köttet är genomstekt (72 grader) och köttsaften klar. Smaka av sältan.
- Servera med ris, couscous eller andra matgryn. Rivna morötter med citronsaft, russin, färsk koriander och lite rapsolja är gott till.
Till recepten
Dela recept