
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
35 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 gul lök
-
1⅔ msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 100 g fryst spenat
- 1 l vatten
- 2 msk grönsaksbuljong, flytande
- 3½ dl risottoris
- 1 msk vitvinsvinäger
- 75 g parmesanost
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 0 kg salt och peppar
- 0 kg bladpersilja, hackad och ruccola
Dela recept
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Lägg löken i en ugnsform (ca 20 x 30 cm). Tärna över smöret och baka i ugnen på 175°C i 15 minuter.
- Tillsätt de frysta spenattärningarna och baka i ca 5 minuter tills de tinat.
- Koka upp vatten och buljong. Blanda ner riset och vinägern och blanda allt med löken i ugnsformen. Baka i 25 minuter, rör om några gånger under tillagningen.
- Rör grädde och riven ost och koka i ca 5 minuter tills risotton är al dente och är varm. Smaka av med salt och peppar.
- Strö hackad persilja över och servera med ruccola.
Till recepten
Dela recept