Fortsätt till innehållet

Ugnsbakad risotto

Har du testat risotto i ugnen. Ett smart sätt att tillaga en populär rätt. Den här recepet är extra krämigt tack vare en skvätt grädde.

Ugnsbakad risotto

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul lök
  • 1⅔ msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 100 g fryst spenat
  • 1 l vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong, flytande
  • 3½ dl risottoris
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 75 g parmesanost
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg salt och peppar
  • 0 kg bladpersilja, hackad och ruccola

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Lägg löken i en ugnsform (ca 20 x 30 cm). Tärna över smöret och baka i ugnen på 175°C i 15 minuter.
  2. Tillsätt de frysta spenattärningarna och baka i ca 5 minuter tills de tinat.
  3. Koka upp vatten och buljong. Blanda ner riset och vinägern och blanda allt med löken i ugnsformen. Baka i 25 minuter, rör om några gånger under tillagningen.
  4. Rör grädde och riven ost och koka i ca 5 minuter tills risotton är al dente och är varm. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strö hackad persilja över och servera med ruccola.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.