Fortsätt till innehållet
Ugnslax alla Puttanesca

Ugnslax alla Puttanesca

En klassisk napoletansk pastasås med oliver, kapris och sardeller ger smak åt den här lättlagade laxrätten. Pasta, gnocchi eller kokt potatis är gott till, och ett bröd att slurpa upp den goda såsen med.

Ugnslax alla Puttanesca

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 700 g laxfilé
  • ⅔ tsk salt
  • ⅔ tsk svartpeppar, malen
  • 80 g sardellfiléer
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 380 g
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian
    Middagsmagi grytbas pomodoro italian är en färsk grytbas gjord på en bas av tomat &…
    Valio Middagsmagi grytbas pomodoro italian

Servering

  • salladslökar, strimlade
  • ½ dl kapris eller bärkapris
  • 0 kg bröd och pasta, gnocchi eller potatis

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxfilén i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och peppar.
  3. Här grytbasen i en bunke. Hacka sardellerna fint, halvera oliverna och blanda med grytbasen. Häll över grytbasblandningen över fisken.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills fisken är färdig.
  5. Toppa med salladslök och kapris.
  6. Servera med bröd och pasta, gnocchi eller potatis.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.