Fortsätt till innehållet

Kokospannkaka

Ugnspannkaka med smak av vanilj och kokos. Variera med andra bär och frukter. Det blir en ganska stor portion.

Kokospannkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till formen

Smet

  • ½ dl kokos, riven
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • ägg

Topping


Instruktioner

Till formen

  1. Värm ugnen till 225 °C.
  2. Smöra en ugnsfast form ca 15x10 cm.

Smet

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt mjölken och ägget. Vispa till en jämn smet.
  2. Häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Topping

  1. Blanda yoghurt med vaniljpulver. Servera till kokospannkakan tillsammans med kokosflakes och blåbär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.