Fortsätt till innehållet
Ugnsrostad sparris med sesamfrön

Ugnsrostad sparris med sesamfrön

Ett snabblagat tillbehör som är gott både till stekt lax, kyckling, halloumi eller biff. Vill du ha ännu mer smak kan du toppa med lite chili och färsk koriander.

Ugnsrostad sparris med sesamfrön

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Färsk sparris

  • 50 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 1 msk citronjuice
  • ½ tsk salt
  • ½ dl sesamfrön

Instruktioner

  1. Bryt av den nedersta delen av sparrisen, ca 5 cm. Halvera sparrisen på längden och lägg sparrisen i en ugnsform.
  2. Smält smöret och blanda med citronsaft och salt. Pensla blandningen över sparrisen. Strö över sesamfröna.
  3. Grädda i 250° i mitten/övre delen av ugnen i ca 10 minuter

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.