Fortsätt till innehållet
Våfflor med havregryn

Våfflor med havregryn

Våfflor med havre och dinkel ger en mer mättande och smakrik våffla. Du kan även byta ut dinkelmjöl mot rågsikt eller vetemjöl. Vispa inte smeten mer än nödvändigt för att undvika sega våfflor.

Våfflor med havregryn

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 dl havregryn
  • 2¼ dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 2½ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Till servering

  • 2 sl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 dl blåbärssylt
  • 2 dl blåbär, färska eller frysta

Instruktioner

Våffelsmet

  1. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  2. Tillsätt vatten och mjölkdryck, rör om till en jämn smet.
  3. Smält smöret och rör ner i smeten. Låt svälla ca 30 minuter.
  4. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Lägg dem på ett galler när de är klara så håller de sig frasiga längre, lägg dem ej på varandra. Pensla järnet med smält smör mellan gräddningarna om det behövs.

Till servering

  1. Vispa grädden lätt.
  2. Servera våfflorna med grädde, sylt och bär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.