Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
30 min
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
3.8
stjärnor av fem
5 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 dl havregryn
- 2¼ dl siktat dinkelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- o,5 tsk salt
- 2 dl vatten
-
2½ dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
50 g
Valio Laktosfri smör (smält)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Till servering
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl blåbärssylt
- 2 dl blåbär, färska eller frysta
Dela recept
Instruktioner
Våffelsmet
- Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt vatten och mjölk, rör om till en jämn smet. Låt svälla ca 30 minuter.
- Smält smöret och rör ner i smeten. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Lägg dem på ett galler när de är klara så håller de sig frasiga längre, lägg dem ej på varandra.
Till servering
- Servera med lättvispad grädde, sylt och blåbär.
Till recepten
Dela recept