Fortsätt till innehållet
Våfflor med jordgubbskvarg

Våfflor med jordgubbskvarg

Smaskiga våfflor med en rosa, lite syrlig jordgubbsgrädde passar fint att servera på alla hjärtans dag, eller andra dagar då man vill ha något riktigt gott. Strö över lite rosenblad för en extra romantisk upplevelse.

Våfflor med jordgubbskvarg

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till servering


Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  2. Vispa grädden fast.
  3. Vispa samman mjölk, ägg och salt i en bunke. Rör ner smöret.
  4. Sikta ner mjölet i äggsmeten och vänd ner grädden med en slickepott.
  5. Grädda våfflor i ett hett våffeljärn, smort med lite smör.
  6. TIPS: Receptet räcker till ca 12 våfflor, lagom till 4-6 portioner.

Till servering

  1. Vispa grädden lätt i en bunke. Vänd ner kvargen.
  2. Dela jordgubbarna.
  3. Servera kvargen och jordgubbarna till våfflorna.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.