Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
- ½ tsk salt
- 4 dl vetemjöl
-
0 kg
Valio Laktosfri smör, till stekningSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Till servering
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
2 förpackningar á 200 g
Valio Laktosfri kvarg jordgubbLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av jordgubb. God som den är tillsammans med…
- 250 g jordgubbar, färska eller tinade frysta
Dela recept
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
- Vispa grädden fast.
- Vispa samman mjölk, ägg och salt i en bunke. Rör ner smöret.
- Sikta ner mjölet i äggsmeten och vänd ner grädden med en slickepott.
- Grädda våfflor i ett hett våffeljärn, smort med lite smör.
- TIPS: Receptet räcker till ca 12 våfflor, lagom till 4-6 portioner.
Till servering
- Vispa grädden lätt i en bunke. Vänd ner kvargen.
- Dela jordgubbarna.
- Servera kvargen och jordgubbarna till våfflorna.
Till recepten
Dela recept