Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
300 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 schalottenlökar
- 2 äggulor
- ½ dl vatten
- 4 msk rödvinsvinäger
- 2 msk hackad färsk dragon
- 2 msk hackad färsk persilja
- 1 msk citronsaft
- 2 krm salt
- ½ krm vitpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Hacka persiljan, dragonen och schalottenlöken fint
- Smält smöret och håll det varmt i ett vattenbad på ca 50 °C
- Koka upp löken, vinägern och vattnet i en kastrull så det reduceras till hälften
- Sila av löken och mät upp så att vätskan är ca 1/2 dl
- Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt dragonen
- Vispa ner äggulorna, gärna med elvisp.
- Häll ner smöret sakta under ständig kraftig vispning, så att såsen inte skär sig
- Vänd i persiljan och smaka av med citronsaft, vitpeppar och salt
Till recepten
Dela recept