Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
4 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ½ vaniljstång
- 4 äggulor
- 1½ dl strösocker
-
5 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Dela recept
Instruktioner
- Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull.
- Dela vaniljstången. Skrapa ner fröna i mjölken. Lägg ner resten av vaniljstången i kastrullen.
- Koka upp mjölken under omrörning. Ta av från värmen och låt svalna en stund. Ta bort vaniljstången.
- Vispa samman socker och äggulor.
- Sätt tillbaka kastrullen på spisen. Vispa ner äggblandningen lite i taget. Värm tills blandningen tjocknar under ständig vispning, men se upp för den ska inte koka.
- Kyl smeten i ett vattenbad. Rör om emellanåt.
- Vispa grädden fast och vänd försiktigt mer i smeten.
- Kör i glassmaskinen enligt anvisning.
Till recepten
Dela recept