Förberedelsetid
Aktiv
50 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 50 min
Svårighetsgrad
-
Bakentusiast
- Ugn200°C
Recension
3.5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderVaniljkräm
- ½ vaniljstång
-
2½
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3 äggulor
- ½ dl strösocker
- 1 msk maizena
-
15 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- ½ krm salt
Mördeg
-
120 g
Valio Laktosfri smör, kalltSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 dl florsocker
- 3½ dl vetemjöl
- 1 ägg
Dekoration
- 1 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
Vaniljkräm
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölken i en kastrull tillsammans med vaniljfrön och stång. Ta från plattan och låt stå 5–10 minuter.
- Vispa ihop äggula, socker och majsstärkelse i en bunke. Sila ner mjölken i äggsmeten. Häll tillbaka blandningen i en ren kastrull och koka försiktigt upp krämen under ständig vispning. Låt koka ordentligt i ca 1 minut när den tjocknat. Vispa hela tiden.
- Ta kastrullen från plattan, rör i smöret och tillsätt saltet. Låt krämen svalna helt. Fyll en spritspåse med krämen.
Mördeg
- Värm ugnen till 200 °C. Smöra formarna.
- Mixa ihop smör, florsocker och vetemjöl i en matberedare till ett smul. Tillsätt ägget och mixa tills det går ihop till en fin deg. Plasta in och låt vila i kyl ca 30 minuter.
- Kavla ut hälften av mördegen och skär i mindre bitar. Tryck ut degen i formarna och skär bort överflödig deg.
- Spritsa vaniljkräm i formarna. Kavla ut resten av degen och täck formarna. Skär bort överflödig deg och tryck till lätt i kanterna. Picka 3 hål i varje hjärta så de inte spricker.
- Grädda i mitten av ugnen 20-30 min. Låt kakorna svalna i formarna innan du lossar dem.
Dekoration
- Pudra vaniljhjärtana med florsocker med hjälp av en liten sil.
Till recepten
Dela recept