Fortsätt till innehållet
Varmrökt lax med örtpotatissallad

Varmrökt lax med örtpotatissallad

Snyggt serverad lax blir perfekt lunch eller middagsmat en sommardag. Blir det några rester över är det perfekt med några kokta ägg på en macka eller i en grönsallad.

Varmrökt lax med örtpotatissallad

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 800 g varmrökt lax, gärna en hel sida
  • 400 g potatis, färsk, kokt och kall
  • 150 g gurka
  • 3 msk dill
  • vårlökar
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 0 kg citron, till garnering

Örtsås


Instruktioner

  1. Mixa ingredienserna till såsen med en stavmixer. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg den rökta laxfilén på ett serveringsfat.
  3. Hacka den kokta potatisen och gurkan. Hacka vårlöken och dillen. Blanda allt med kaprisen och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  4. Skeda salladen över den rökta laxen. Servera med såsen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.