
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Totalt
20 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 800 g varmrökt lax, gärna en hel sida
- 400 g potatis, färsk, kokt och kall
- 150 g gurka
- 3 msk dill
- 2 vårlökar
- 2 msk kapris
- 2 msk olivolja
- 0 kg citron, till garnering
Örtsås
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 tsk dijonsenap
- ½ tsk strösocker
- 1 dl dill, hackad
- 0 kg salt och peppar
Dela recept
Instruktioner
- Mixa ingredienserna till såsen med en stavmixer. Krydda med salt och peppar.
- Lägg den rökta laxfilén på ett serveringsfat.
- Hacka den kokta potatisen och gurkan. Hacka vårlöken och dillen. Blanda allt med kaprisen och olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Skeda salladen över den rökta laxen. Servera med såsen.
Till recepten
Dela recept