Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
50 min
Totalt
1 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajdeg
-
125 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk vatten, kallt
Fyllning
- ½ purjolök
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 300 g varmrökt lax, strimlad
- 150 g cheddarost, riven
- 3 ägg
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- ½ citron
- 0 kg svartpeppar, grovmalen
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Dela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet så det blir smuligt.
- Häll ner det kalla vattnet och rör ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
- Låt degen vila i 10 minuter i kylen.
- Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning
- Strimla purjolöken och stek smör i stekpanna tills den mjuknar.
- Lägg laxen i pajformen, strö över purjolöken och riven ost.
- Blanda ihop ägg, crème fraiche, mjölk, citronskal och svartpeppar. Häll blandningen i pajformen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
Till recepten
Dela recept