Fortsätt till innehållet
Quiche med varmrökt lax

Quiche med varmrökt lax

Rökt lax, smakrik cheddarost och purjolök smakar gott i en lättlagad paj, som funkar lika bra till en lyxigare lunch som på en festlig buffé. Med smaksatt crème fraiche blir pajen snabbt klar och vill du att det ska gå ännu fortare kan du köpa färdig pajdeg.

Quiche med varmrökt lax

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pajdeg

  • 125 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten, kallt

Fyllning


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Dela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet så det blir smuligt.
  3. Häll ner det kalla vattnet och rör ihop till en deg.
  4. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel.
  5. Låt degen vila i 10 minuter i kylen.
  6. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Fyllning

  1. Strimla purjolöken och stek smör i stekpanna tills den mjuknar.
  2. Lägg laxen i pajformen, strö över purjolöken och riven ost.
  3. Blanda ihop ägg, crème fraiche, mjölk, citronskal och svartpeppar. Häll blandningen i pajformen.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 30 minuter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.