Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
35 min
Totalt
1 h 35 min
Svårighetsgrad
-
Erfaren kock
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajskal
- 3 dl vetemjöl
-
125 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 msk vatten, kallt
Fyllning
- 300 g västerbottensost, riven
- 3 ägg
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk dill, hackad
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar, nymalen
Topping
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 1 dl röd stenbitsrom eller löjrom
- 1 rödlök, finhackad
Dela recept
Instruktioner
Pajskal
- Sätt ugnen på 200°.
- Mixa smör, mjöl och vatten i en matberedare till en deg eller knåda snabbt ihop den i en bunke för hand.
- Klä en pajform (ca 24 cm i diameter) med löstagbar botten med bakplåtspapper. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten med en gaffel, låt stå i kylen 30 minuter.
- Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
Fyllning
- Vispa ihop ägg, grädde, ost och dill i en bunke. Smaksätt med salt och peppar.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20-30 minuter eller tills pajen stelnat och fått fin färg.
- Låt svalna och toppa sedan med crème Fraiche, rom, rödlök och citron.
Till recepten
Dela recept