Förberedelsetid
Aktiv
6 h
Totalt
6 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbotten
- 1½ msk linfrön, finmalda
- ½ dl vatten, varmt
- 1 paket oddlygood® Dream Fraiche
- 1½ msk rapsolja
- 1½ msk äppelcidervinäger
- 2 dl strösocker
- 1¼ dl mörkt muskovadoråsocker eller farinsocker
- 1½ tsk snabbkaffepulver
- 1 msk vaniljsocker
- 1¼ dl kakao
- 4 dl vetemjöl
- 1½ tsk bikarbonat
- ¾ tsk salt
Sockerlag
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1 tsk snabbkaffepulver
Glasyr och fyllning
- 200 g mörk choklad, mjölkfri
- 1½ paket oddlygood® Dream Fraiche
- 1½ dl oddlygood® Easy Whipping
- 1½ msk florsocker
- 1½ msk vaniljsocker
- 1 dl hallonsylt
Garnering
- 250 g färska hallon
- 0 kg mörk choklad, mjölkfri
Dela recept
Instruktioner
Tårtbotten
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda linfröpulvret med varmt vatten och låt svälla i några minuter.
- Blanda linfröblandningen, dream fraiche, olja, vinäger, socker, kaffepulver och vaniljsocker.
- Blanda kakao, mjöl, salt och bakpulver och sikta ner i linfröblandningen.
- Häll smeten i en smord och mjölad ø 20 cm kakform.
- Grädda i ca 50 minuter tills kakan är genomgräddad. Låt svalna.
Sockerlag
- Koka upp vatten, socker och kaffepulver tills sockret löst sig. Låt svalna.
Fyllning och montering
- Smält chokladen och blanda i dream fraiche.
- Vispa havregrädde, socker och vaniljsocker fast.
- Blanda ner lite av grädden i chokladsmeten. Vik sedan försiktigt i resten av blandningen – på så sätt håller blandningen sig luftig.
- Dela den avsvalnade botten i tre delar.
- Fukta tårtbotten och bred ut 1/2 dl hallonsylt och 1/4 av chokladmoussen ovanpå. Upprepa samma sak med det andra lagret. Fukta locket också.
- Använd resten av chokladmoussen som frosting på tårtan. Garnera med färska hallon och riven choklad. Låt tårtan stelna några timmar innan servering.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.