Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Totalt
45 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 200 g grönkål
- 200 g fänkål
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citron, liten
- 4 msk olivolja
- 1 dl pepparrot, grovriven
- ½ tsk salt
- 1 l vatten
- 2½ dl äppeljuice
- 1½ grönsaksbuljongtärning
- 1 paket Valio Oddlygood® Veggie grated
- 4 dl risottoris, arborio eller carnaroli
- 1 dl persilja, finhackad
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Skölj grönkålen. Ta bort den hårda mittstocken, skär resten i bitar. Skär fänkålen i mindre bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken. Tvätta och riv skalet av citronen fint, pressa ur saften.
- Hetta upp 2 msk olivolja i en stor stekpanna eller gryta. Tillsätt grönkålen, fänkålen, löken och pepparroten. Låt fräsa tills de mjuknar och utan att de tar färg.
- Tillsätt citronskal och 1 msk citronsaft. Salta och peppra. Ta upp grönsakerna.
- Koka upp en kastrull med vatten, juice och buljong. Håll vätskan sjudande under hela tillagningen.
- Hetta upp 2 msk olja i pannan, tillsätt riset och fräs under omrörning några minuter. Tillsätt buljongen lite i taget, rör om och låt vätskan absorberas innan du tillsätter mer.
- Rör ner grönkålen och smaksätt med 1 msk citronsaft, salt och peppar. Rör ner osten så att den smälter och toppa med persilja.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.